Juridisch raadgevers
Maatwerk in Recht


De Juridisch raadgevers!

Wie zijn wij?

Lacus Legal bestaat al sinds 2016 met als grootste doel om betrouwbaar en betaalbaar advies te geven in juridische procedures. Inmiddels hebben wij ruim 300 verschillende clienten mogen bijstaan in hun juridische zaken. Van incassowerkzaamheden voor een verhuurder tot rechtszaken over letsel, bij ons kan iedereen altijd terecht.

Wij geloven niet in dure kantoren of dure woorden. Wij geloven dat juridische zaken al ingewikkeld genoeg zijn en onze clienten vooral baat hebben bij een goed, snel, betaalbaar en duidelijk advies!

Procederen kan altijd nog!
Het meerendeel van de zaken kunnen volgens ons worden opgelost zonder een kostbare of lange rechtszaak. Onze kracht ligt in onze aanpak die er voor zorgt dat 90% van onze zaken geen rechtszaak wordt en partijen onderling tot een goede uitkomst komen.

Ons juridisch blog


"Juridische zaken hoeven niet ingewikkeld te zijn"

Advocaat of jurist?

Bij een juridisch probleem is het logisch dat je hulp zoekt bij iemand die verstand heeft van juridische zaken en jou bij kan staan. Als eerste moet de keuze worden gemaakt of je een jurist zoekt of een advocaat. De termen jurist en advocaat kunnen verwarrend zijn want ze zijn niet hetzelfde ook al lijkt hun werk enorm veel op elkaar. Elke advocaat is jurist maar een jurist is niet altijd advocaat. De term jurist wordt gebruikt voor iedereen die werkt in het recht.

Wat doet een jurist?

Een jurist geeft net als een advocaat juridisch advies aan particulieren of bedrijven. Een jurist kan zelfstandig werken of voor een bedrijf als bedrijfsjurist. Een jurist kan procedures starten en mag u verdedigen in de rechtbank. In dat opzicht is een jurist gelijk aan een advocaat. De studie die een jurist heeft gevolgd is vaak gelijk aan de studie van een advocaat met als verschil dat de advocaat na haar rechten studie als advocaat stagair aan het werk is gegaan en een jurist niet.

Wat zijn de voordelen van een jurist in plaats van een advocaat

Een jurist is doorgaans veel goedkoper dan een advocaat. Tarieven van juristen liggen doorgaans tussen de € 100,00 en € 150,00 per uur. waar een advocaten tarief doorgaans start op dat bedrag. Een jurist is veelal breed georienteerd en kan u in tal van procedures bijstaan. Een goede jurist kan er voor zorgen dat veel zaken niet eens bij de rechtbank belanden doordat deze jurist middels brieven en gesprek een zaak buiten de rechtbank om tot een goed einde kan brengen.

Wanneer is er wel een advocaat nodig?

Zoals gezegd bestaan er verschillen tussen een advocaat en een jurist, Een jurist mag procederen (naar de rechtbank) voor zaken tot een bedrag van € 25.000,00. Zaken die om meer geld draaien horen thuis bij de advocaat. Hoewel de jurist u vaak wel mag bijstaan bij de politierechter moet u in strafzaken een advocaat inschakelen. BIj echtscheidingen kunt u samen met de jurist een ouderschapsplan opstellen. De echtscheiding zelf moet echter door een advocaat worden geregeld.

Wat is het voordeel van een advocaat?

Een advocaat is gehouden aan de regels van de orde van advocaten en is beedigd. U kunt bij een advocaat dus verwachten dat zij zich aan de gestelde regels houden en anders uw beklag hierover doen. Een advocaat mag iedere zaak voor u doen van groot tot klein hoewel advocaten natuurlijk ook expertises hebben en veel advocaten zich toeleggen op 1 a 2 rechtsgebieden.

De keuze tussen jurist of advocaat ligt dus aan wat voor juridisch probleem u heeft. Het is aan te raden bij het inschakelen van een advocaat of jurist altijd te kijken in welke rechtsgebieden deze actief zijn om zeker te zijn van de juiste bijstand.

Onze specialisaties

Huurzaken

Huren, verhuren, gebreken, huurprijzen

Geschillen

Procederen, mediation en commissies

Incasso

Innen, beslag, hulpverlening

Overeenkomsten

Opstellen, nakijken, aanpassen en vernietigen

Arbeidsrecht

Loon, ziekte, arbeidsongeschiktheid, ontslag

Klanten beoordelen Lacus Legal gemiddeld met een 4.8/5.0