Juridisch raadgevers
Maatwerk in Recht


De Juridisch raadgevers!

Wie zijn wij?

Lacus Legal bestaat al sinds 2016 met als grootste doel om betrouwbaar en betaalbaar advies te geven in juridische procedures. Inmiddels hebben wij ruim 300 verschillende clienten mogen bijstaan in hun juridische zaken. Van incassowerkzaamheden voor een verhuurder tot rechtszaken over letsel, bij ons kan iedereen altijd terecht.

Wij geloven niet in dure kantoren of dure woorden. Wij geloven dat juridische zaken al ingewikkeld genoeg zijn en onze clienten vooral baat hebben bij een goed, snel, betaalbaar en duidelijk advies!

Procederen kan altijd nog!
Het meerendeel van de zaken kunnen volgens ons worden opgelost zonder een kostbare of lange rechtszaak. Onze kracht ligt in onze aanpak die er voor zorgt dat 90% van onze zaken geen rechtszaak wordt en partijen onderling tot een goede uitkomst komen.

Ons juridisch blog


"Juridische zaken hoeven niet ingewikkeld te zijn"

Zelf contracten opstellen

Particulieren hebben regelmatig de behoefte afspraken met anderen op paier te zetten. Wij krijgen vaak de vraag of dat uberhaupt zo maar kan en waar een particulier rekening mee moet houden.

Voordelen van het opstellen van een contract
- Voor beide partijen is het duidelijk wat de afspraken zijn
- Beide partijen kunnen elkaar houden aan een contract
- Als er een geschil komt dan is het contract leidend.

Waar moet een contract aan voldoen?
De inhoud verschilt natuurlijk per contract. Een huurcontract is bijvoorbeeld anders dan een leenovereenkomst. In elk contract zijn echter een paar punten zeer belangrijk.

    Zet in het contract zo goed mogelijk neer tussen welke mensen er een contract wordt gesloten. Vermeld zoveel mogelijk gedetaileerde informatie zoals         geboortedatum, adres, burgerservicenummer, geboorteplaats, paspoortnummer etc. Het is niet nodig om alle informatie op te schrijven maar je moet jezelf         steeds afvragen of het duidelijk is welke persoon wordt bedoeld in het contract. Het moet ook voor iemand die de partijen niet kent mogelijk zijn te achterhalen       over wie je het exact hebt.

    Geef aan wat de rol van de partijen is en zet dit bij hun naam. Is iemand bijvoorbeeld huurder, verhuurder, eigenaar, geld uitlener, lener, gebruiker, buurman,         buurvrouw, verkoper of koper. Je kan in de rest van het contract volstaan met het noemen van de rol van de partijen.

    Geef aan wat de reden is van de overeenkomst. De meeste overeenkomsten beginnen met de zin: "Partijen nemen het volgende in aanmerking". Je kan hier               een opsomming of korte beschrijving waarom er een overeenkomst wordt opgesteld. Dit is geen verplicht onderdeel maar het helpt soms om duidelijk te                maken waarom er bepaalde regels worden opgeschreven.

    Verdeel de afspraken per onderwerp.Het makkelijkste is om de punten te verdelen in artikelen. Je zet zo zaken die met elkaar te maken hebben in het zelfde         artikel. Dit zorgt ervoor dat de regels van een bepaald onderwerp eenvoudig terug te vinden zijn. Voor een huurcontract maak je bijvoorbeeld de artikelen;         Huurobject, huurprijs, verhoging van de huur, opzeggen van de huur.

    Een contract van meerdere pagina's laat je paraferen op iederen pagina. Paraferen is een (verkorte) handtekening zetten onderaan de pagina. Je geeft hiermee         beiden aan dat de pagina is gelezen en akkoord bevonden. Wanneer een contract meerdere pagina's betreft kan er zo nooit discussie zijn of bijvoorbeeld         pagina 3 wel bij het contract hoorde of dat de andere partij deze pagina nooit heeft gezien.

     Een contract werkt met paginanummers. Op deze manier kan je aangeven uit hoeveel pagina's het contract bestaat en voorkom je discussies later.

    Je geeft aan welk recht op de overeenkomst van toepassing is. Woon je in Nederland en woont de andere partij ook in Nederland dan zal dit het Nederlands         recht zijn. Heb je te maken met een partij in het buitenland of gaat het over zaken in het buitenland dan kan het zijn dat er een ander buitenlands recht van         toepassing zal zijn. Het recht dat van toepassing is is belangrijk omdat de wetten per land kunnen verschillen. Ook kan het voorkomen dat je misschien moet         procederen bij een rechter in het buitenland als er een buitenlands recht van toepassing is.

    Een contract moet getekend worden op een datum. Deze datum moet je vermelden in het contract.

    Iedereen moet een kopie hebben van het contract. Je geeft aan of je twee kopieen hebt gemaakt (tweevoud), drie (drievoud) en zo verder.

    Het contract moet getekend worden. Tekenen gebeurt onder aan het contract. Het is verstandig om bij de handtekening de naam van de ondertekenaar te         (laten) zetten.


In principe is een contract geldig als beiden partijen iets zijn overeengekomen dat niet ingaat tegen de wet. Wanneer een contract tegen een wet in gaat of enig ander recht dan kan het contract nietig worden verklaard (Ongeldig) het kan ook voorkomen dat alleen bepaalde artikelen nietig worden verklaard. Wanneer je niet zeker bent of het juridisch mag wat je in een contract wil zetten dan is het altijd nuttig een jurist te raadplegen.

Wat kan Lacus Legal voor mij doen bij het opstellen van contracten?
Contracten lezen, maken en aanpassen is ons dagelijks werk. Voor veel klanten kijken wij bestaande contracten na om te kijken of ze juridisch in orde zijn. Natuurlijk stellen wij ook zelf verschillende contracten op. Klanten wenden zich tot ons voor huurcontracten, arbeidscontracten, leningovereenkomsten, koopovereenkomsten etc. Heb je een vraag over een contract of wil je een contract laten opstellen? wij helpen je graag!

Je kan ons bereiken per email op info@lacuslegal.nl of telefonisch op nummer 070-2042770. De meeste contracten kunnen wij binnen 1 a 2 werkdagen al aan je leveren.Onze specialisaties

Huurzaken

Huren, verhuren, gebreken, huurprijzen

Geschillen

Procederen, mediation en commissies

Incasso

Innen, beslag, hulpverlening

Overeenkomsten

Opstellen, nakijken, aanpassen en vernietigen

Arbeidsrecht

Loon, ziekte, arbeidsongeschiktheid, ontslag

Klanten beoordelen Lacus Legal gemiddeld met een 4.8/5.0